szexuálterápia

Gondot okoz a szex, kihez forduljak?

A szexuális életben számtalan probléma merülhet fel és vannak közöttük olyanok, aminek a megoldása kifog az érintetteken. A szexuálpszichológus éppen erre szakosodott, ilyenkor a legjobb megoldás megoldás hozzá fordulni.

Lehet szó a szexualitás megélésének akadályairól, adódhatnak nehézségek a párok intim kapcsolatában, belekerülhetünk a pornófüggőség csapdájába vagy csak egyszerűen szorongást okozhat a szex. A szexuálpszichológus foglakozik a félelmeinkkel, vágyainkkal, szexuális gondolatainkkal, emellett hozzásegíthet a megfelelő önismerethez, vagy a párunkkal való hatékonyabb kommunikációhoz is.

A szexuálterápia bizonyos mértékben eltér a hagyományos tanácsadástól, hiszen egy adott kérdéskörrel foglalkozik. Az első lépésben természetesen az ismerkedésre kell időt szánni, majd jöhet az anamnézis és a személyre szabott tanácsadás. Persze a folyamat közben kirajzolódnak a részletek és lassan a megoldás is elérhető közelségbe kerül.

Sok esetben a problémák egy részét információhiány okozza. Pedig az egészséges fejlődéshez nélkülözhetetlen a megbízható forrásból, a megfelelő időben érkező információ a szexuális identitáskeresésről, illetve a szexualitás más területeiről.

Világos, hogy első alkalommal legalább olyan nehéz eljutni a szexuálpszichológushoz, mint amilyen nehéz a fogorvoshoz bejelentkezni, de a nagy különbség az, hogy a fogorvos a második alkalommal sem könnyebb, a szexuálpszichológushoz viszont akkor már sokkal oldottabban érkezünk. Hiszen az első alkalom sok gátlást ledönt bennünk.

Ami mindenképpen hasznos a szakember felkeresése előtt, hogy meggyőződjünk arról, hogy szexuális probléma hátterében nem áll -e biológiai ok. Ugyanis nem minden probléma lelki eredetű, amiben a pszichológus tud segíteni. Ha az urológus, nőgyógyász vizsgálatai kizárják a szervi okokat, akkor viszont ne halogasd, merj segítséget kérni, hogy minél előbb harmonikussá válhasson szexuális életed. A furedi.hu oldalon Füredi Krisztiántól tudsz időpontot kérni, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik, így bátran megbízhatsz benne.